Димът от големите пожари, които засегнаха Александруполис, Фили, Аспропиргос Беотия и Евия през последните дни, достигна

...
Димът от големите пожари, които засегнаха Александруполис, Фили, Аспропиргос Беотия и Евия през последните дни, достигна
Коментари Харесай

Гърция е в пламъци: Битката с огъня продължава в Александруполис, Фили и Аспропиргос

Димът от огромните пожари, които засегнаха Александруполис, Фили, Аспропиргос Беотия и Евия през последните дни, достигна доста региони на Гърция е покрил страната. По заповед командващия Генералния щаб на гръцката войска военачалник Константинос Флорос близо 7000 души от персоналния състав на въоръжените сили вземат участие в интервенциите по потушаване на пожарите в цяла Гърция, пише  Proto Thema .

Пожарите, които избухнаха в Гърция от събота до понеделник, са изпепелили над 400 000 декара. Според предварителния разбор на сателитни данни, осъществен от звеното METEO на Националната обсерватория на Атина.

Ситуацията във Фили е извънредно сложна.

Районът е наобиколен от огнени фронтове, които заплашват къщи и магазини, до момента в който хората се пробват да се изтеглят.

Пламъците са много покрай жилищните квартали, като вятърът ги тласка покрай къщите.

Между краткотрайно правосъдният доктор на Александруполис Павлос Павлидис изследва овъглените човешки тела на мястото, където са открити покрай село Авантас в гората на Дадия в Еврос и е декларирал, че:

" Има общо осемнадесет овъглени тела, всички мъже, а две от тях са на деца. Всички те бяха открити на групи от по двама или трима на разстояние от петстотин метра, явно до момента в който сa се опитвали да избягат. Както ми обясниха служителите на реда, които ме придружаваха, регионът е проход за незаконни имигранти, по пътя от границата към вътрешността ".

Павлидис е обяснил, че на следващия ден телата ще бъдат откарани в болничното заведение за аутопсия. Слуховете за откриването на други осем тела на друго място не са доказани от правосъдния доктор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР